Kategorie e-shopu
Čokoláda podle výrobce

Čokoláda Callebaut - Ekvádor, balení 250 g

Čokoláda Callebaut » Čokoláda do fondue
Čokoláda Callebaut » Single origin Callebaut
Čokoláda na fondue » Hořká čokoláda na fondue
Čokoláda single origin

Cena:89.00 Kč
Doporučená cena:99.00 Kč
Dostupnost:Skladem
ks

Pěstování kakaa v Ekvádoru má tradici sahající až do 17. století. Na začátku dvacátého století byl Ekvádor dokonce jedním z největších producentů kakaa. Mimo dlouhé historie má Ekvádor výbornou pověst i s ohledem na výjimečné kakao. Původní kakao z Ekvádoru, známé také jako Cacao Nacional z druhu Forastero, se proslavilo svou výraznou chutí a silným aroma.

Půda v Ekvádoru je plná kontrastů. Nechte se překvapit divokostí And a krásou pobřeží, nestálostí sopek či skrytou úrodností amazonské džungle. Největší kakaovníkové plantáže v Ekvádoru se nacházejí v pobřežních a centrálních provinciích Guayas, Manabi a Los Rios. Zde rostou některé exkuzivní druhy kakaovníků.

Hořká single origin čokoláda Ekvádor s obsahem 70 % kakaa je čokoláda s velice silným aroma, připomínajícím lékořici a anděliku lékařskou. První chuťový dojem je koření, opět s příchutí lékořice a anděliky lékařské. Pak převažuje jemná sladká chuť banánů a po ní dotek svěžesti.

Tato čokoláda je ideální pro použití do čokoládového fondue a po přidání kakaového másla Easymelt také v čokoládové fontáně. Není vhodné přidávat olej, zkazí se tím skvělá chuť. Přidáním kakaového másla Easymelt se chuť neovlivní, ale zlepší se tekutost.
Můžete ji použít ale také jako základ čokoládové pěny, krémů nebo na výrobu pralinek.

Výrobce: Callebaut

Rozvažované balení: 0,25 kg

Obsah kakaové sušiny: 70,4 %

Složení: kakaová hmota Ekvádor, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, přírodní vanilka. Může obsahovat mléko.

Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 2328 kJ (557 kcal); tuky 41 g (z toho nasycené mastné kyseliny 25 g); sacharidy 31 g (z toho cukry 27 g); bílkoviny 8,2 g; sůl 0,02 g.

Nevystavujte přímému slunečnímu záření, skladujte na suchém místě bez vůní a pachů, při teplotě 12-18°C a relativní vlhkosti do 70%.