Kategorie e-shopu
Čokoláda podle výrobce

Čokoláda Callebaut - Madagaskar, balení 2,5 kg

Čokoláda Callebaut » Čokoláda do fondue
Čokoláda Callebaut » Single origin Callebaut
Čokoláda na fondue » Hořká čokoláda na fondue
Čokoláda single origin

Cena:890.00 Kč
Dostupnost:Skladem
ks

Madagascar se proslavil svou výjimečnou vanilkou. Tento ostrov u východního pobřeží Afriky přináší také ale výbornou úrodu kakaa, většinou druhu Forastero s menší částí bobů druhů Trinitario a Criollo. Nejlepší kakao se pěstuje v severozápadním regionu ostrova nazývaném Ambanja. Je velice slabé a měkké, se spoustou ovocných chutí a aroma koření.

Madagaskar, největší ostrov v Africe nebo také červený ostrov, se nachází několi set kilometrů od východního pobřeží Mozambiku. Na suché západní části naleznete mýtický strom baobab a nádherné pláže. A na vlhkém a tropickém východě husté deštné pralesy. Hluboká rudá půda Madagaskaru je kolébkou mnoha senzuálních a inspirujících koření, jako jsou například vanilka, skořice, hřebíček či růžový a černý pepř. Cestujeme na sever ke stále zelenému údolí Sambirano, kde mezi stromy a mangovníky rostou jedny z nejlepších kakaovníků na světě.

Hořká single origine čokoláda Madagaskar s obsahem kakaa 67 % je čokoláda se silnou chutí s převažujícím motivem exotických dřev. Pak přichází příjemná hořkost. Po chvíli v ústech cítíme ovocné jádro borůvek s příchutí lékořice a pražených kávových zrn.

Tato čokoláda je ideální pro použití do čokoládového fondue a po přidání kakaového másla Easymelt také v čokoládové fontáně. Není vhodné přidávat olej, zkazí se tím skvělá chuť. Přidáním kakaového másla Easymelt se chuť neovlivní, ale zlepší se tekutost.
Můžete ji použít ale také jako základ čokoládové pěny, krémů nebo na výrobu pralinek.

Výrobce: Callebaut

Balení: 2,5 kg

Obsah kakaové sušiny: 67,4 %

Složení: kakaová hmota Madagascar, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, přírodní vanilka. Může obsahovat mléko.

Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 2296 kJ (549 kcal); tuky 39 g (z toho nasycené mastné kyseliny 24 g); sacharidy 33 g (z toho cukry 30 g); bílkoviny 7,9 g; sůl 0,02 g.

Nevystavujte přímému slunečnímu záření, skladujte na suchém místě bez vůní a pachů, při teplotě 12-18°C a relativní vlhkosti do 70%.