Kategorie e-shopu
Čokoláda podle výrobce

Čokoláda single origin

Čokoláda single origin je čokoláda, která je vyrobena z kakaových bobů pocházejících výhradně z jedné konkrétní země nebo oblasti. Každá oblast pěstování kakaových bobů má své jedinečné přírodní podmínky - klima, půdu, nadmořskou výšku apod. a tyto přírodní podmínky dodávají zde vypěstovaným kakaovým bobům jedinečnou chuť. Objevíte v ní vzrušující příchutě a aromatické tóny vycházejcí z půdy a prostředí, v němž bylo kakao vypěstováno.

S čokoládou je to podobné jako s vínem. Jestliže budeme degustovat víno Cabernet Sauvignon z různých oblastí světa, bude zcela jinak chutnat víno vyrobené v Jižní Africe a víno vyrobené na Jižní Moravě. V hledání chuťových rozdílů můžeme jít ještě dále. Mezi vínem sklizeným na vápencových svazích Pálavy a vínem stejné odrůdy sklizeným z těžkých jílových půd Strážnicka bude taky jasně patrný rozdíl, který pozná i laik a regiony přitom nejsou od sebe příliš vzdálené. A tak stejně jako u vín, i v single origin čokoládách ucítíte jemné náznaky ovoce, bylin, koření, květů, dřeva apod.

Proto se stále častěji objevuji, kromě single origin čokolád, také plantážové čokolády, které se vyrábí z kakaových bobů pouze jedné oblasti, často jen z jedné farmy a to jim dodává naprostou jedinečnost. Čokoláda single origin je ideální volbou pro toho, kdo se rád vydává probádat nevšední a nové chutě, jimiž tyto čokolády přímo překypují.

Čokoláda Callebaut - Madagaskar, balení 250 g

Hořká single origine čokoláda Madagaskar s obsahem kakaa 67 %. Madagascar se proslavil svou výjimečnou vanilkou. Tento ostrov u východního pobřeží Afriky přináší také ale výbornou úrodu kakaa, většinou druhu Forastero s menší částí bobů druhů Trinitario a Criollo. Nejlepší kakao se pěstuje v severozápadním regionu ostrova nazývaném Ambanja.

Cena:89.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Ekvádor, balení 250 g

Hořká single origin čokoláda Ekvádor s obsahem kakaa 70 %. Pěstování kakaa v Ekvádoru má tradici, která sahá až do 17. století. Na začátku dvacátého století byl Ekvádor dokonce jedním z největších producentů kakaa. Mimo dlouhé historie má Ekvádor výbornou pověst i s ohledem na výjimečné kakao.

Cena:89.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Sao Thomé, balení 250 g

Hořká single origin čokoláda Sao Thomé s obsahem kakaa 70 % je vyrobena z kakaových bobů pocházejících z ostrova Svatého Tomáše, který se nachází v Guinejském zálivu. Ostrov Svatého Tomáše nabízí rozmanité prostředí a klimatické podmínky od mangrových porostů na západním pobřeží až po deštné pralesy na východě.

Cena:89.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Brazil, balení 250 g

Chuťově nejzajímavější zde nabízená čokoláda. Hořká single origin čokoláda Brazil s obsahem kakaa 68,8 % je vyrobena z kakaových bobů odrůdy Trinitario a Amazonian Forastera. Nachází se zde také jedna z nejpozoruhodnějších kakaových plantáží Ouro Verde, kde rostou kakaové boby pro nejnovější single origin čokoládu Callebaut - Brazil.

Cena:99.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Jáva, balení 250 g

Mléčná single origin čokoláda Jáva - 32 % kakaa - je vyrobena z kakaových bobů pocházejících z Indonéského ostrova Jáva. V jižní části Jávy se nachází krásná a vlahá provincie Pangadaran, která je proslulá produkcí velmi kvalitních světlých a aromatických kakaových bobů.

Cena:99.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Arriba, balení 250 g

Mléčná single origine čokoláda Arriba s obsahem kakaa 39 %. Arriba označuje kraj na severozápadě Ekvádoru. Zde se od Pacifiku až po Andy rozpíná řetězec zelených a tropicky teplých údolí. Přesně tato oblast mezi Cordillera Costanera (pobřežní pohoří) a Cordillera Occidental v Andách, je známá svými malými historickými kakaovými plantážemi.

Cena:99.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Jáva, balení 2,5 kg

Mléčná single origin čokoláda Jáva - 32 % kakaa - je vyrobena z kakaových bobů pocházejících z Indonéského ostrova Jáva. V jižní části Jávy se nachází krásná a vlahá provincie Pangadaran, která je proslulá produkcí velmi kvalitních světlých a aromatických kakaových bobů.

Cena:890.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Arriba, balení 2,5 kg

Mléčná single origine čokoláda Arriba s obsahem kakaa 39 %. Arriba označuje kraj na severozápadě Ekvádoru. Zde se od Pacifiku až po Andy rozpíná řetězec zelených a tropicky teplých údolí. Přesně tato oblast mezi Cordillera Costanera (pobřežní pohoří) a Cordillera Occidental v Andách, je známá svými malými historickými kakaovými plantážemi.

Cena:890.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Madagaskar, balení 2,5 kg

Hořká single origine čokoláda Madagaskar s obsahem kakaa 67 %. Madagascar se proslavil svou výjimečnou vanilkou. Tento ostrov u východního pobřeží Afriky přináší také ale výbornou úrodu kakaa, většinou druhu Forastero s menší částí bobů druhů Trinitario a Criollo. Nejlepší kakao se pěstuje v severozápadním regionu ostrova nazývaném Ambanja.

Cena:890.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Sao Thomé, balení 2,5 kg

Hořká single origin čokoláda Sao Thomé s obsahem kakaa 70 % je vyrobena z kakaových bobů pocházejících z ostrova Svatého Tomáše, který se nachází v Guinejském zálivu. Hořká čokoláda vyrobená z těchto bobů má obrovskou koncentraci kakaa. Vyniká lehce pikantní vůní s nádechem ostružin a chuť je zpočátku mírně hořká, plná s dojmem kandovaného ovoce.

Cena:890.00
Dostupnost:Skladem

Čokoláda Callebaut - Ekvádor, balení 2,5 kg

Hořká single origin čokoláda Ekvádor s obsahem kakaa 70 %. Pěstování kakaa v Ekvádoru má tradici, která sahá až do 17. století. Na začátku dvacátého století byl Ekvádor dokonce jedním z největších producentů kakaa. Mimo dlouhé historie má Ekvádor výbornou pověst i s ohledem na výjimečné kakao.

Cena:890.00
Dostupnost:Skladem