Kategorie e-shopu
Čokoláda podle výrobce

Čokoládová pěna (mousse)

Čokoládová pěna (ve francouzském originále "Mousse au chocolat") je jedním z nejpopulárnějších francouzských čokoládových dezertů. Jemná a nadýchaná čokoládová pochoutka je ideálním protipólem horké čokolády. Horká čokoláda Vás zahřeje v chladné zimě a vychlazená čokoládová pěna Vás osvěží v horkém létě. První recepty na čokoládovou pěnu vyšly v tisku koncem předminulého století a čokoládová pěna vyrobená podle těchto receptů připomínala spíš pudink než dnešní pevnou, ale nadýchanou čokoládovou pěnu. Čokoládová pěna, jak ji známe dnes, vznikla až odděleným zpracováním žloutku a bílku při přípravě pěny. Originální francouzská "mousse au chocolat" se původně připravovala pouze z hořké čokolády s obsahem kakaa nad 70 %, ale dnes jsou velmi oblíbené čokoládové pěny také z mléčné, bílé i barevné čokolády a moderní jsou čokoládové pěny s různými příchutěmi, nejčastěji kávy a různých likérů.

Čokoládová pěna se nejčastěji servíruje v pohárech (tomuto způsobu se ve Francii říká verrine), většinou ozdobená šlehačkou, posypaná oříšky, kokosem, rozdrcenými sušenkami nebo s kousky ovoce. Z kvalitní čokoládové pěny, která má správnou strukturu, můžeme snadno vytvořit kopečky a takto ji servírovat na talířku. Kopečky můžeme zase ozdobit šlehačkou nebo polít čokoládovou polevou a ozdobit třeba čokoládovými hoblinkami - fantazii se meze nekladou. Zajímavou variantou je prokládání vrstev čokoládové a ovocné pěny nebo vytvoření dortu ze tří vrstev - mléčné, bílé a hořké čokoládové pěny. Pro výrobu čokoládové pěny je nutno použít kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaových složek. Čokoládovou pěnu podáváme vždy chlazenou.

Čokoládovou pěnu si můžete vyrobit sami podle některého z nepřeberného množství receptů, které jde najít na internetu, například zde. Výbornou čokoládovou pěnu si můžete rychle a jednoduše připravit z kvalitní práškové směsi od firmy Callebaut. Při použití instantní čokoládové pěny Callebaut máte 100 % jistotu, že výsledkem Vaší práce bude vynikající a nadýchaná čokoládová pěna se správnou strukturou a ne podivná sražená hmota, což se může snadno stát při pokusu o domácí výrobu čokoládové pěny a malých zkušenostech. Základním předpokladem pro dobrou čokoládovou pěnu je použití co nejkvalitnější čokolády. Platí, že Vaše čokoládová pěna bude tak dobrá, jak dobrá je použitá čokoláda. Čokoláda Callebaut je považována za nejjemnější na světě.

Z jednoho 800 gramového balení čokoládové pěny Callebaut vyrobíte 36 porcí čokoládové pěny po 50 gramech. Balení nemusíte spotřebovat najednou, můžete použít vždy jen potřebné množství.

Pro nazdobení čokoládové pěny můžete použít některou z čokoládových dekorací, např. čokoládový topping - ten je výborný ve spojení s bílou čokoládovou pěnou nebo cereální kuličky Crispearls.

Bílé kuličky Crispearls jsou výborné k hořké čokoládové mousse, hořké kuličky Crispearls zase k bílé čokoládové mousse. Kuličky můžete jednak zamíchat do čokoládové pěny nebo nasypat na povrch. Čokoládovou pěnu můžete servírovat také v čokoládových pohárcích Victoria.

Mléčná čokoládová pěna - balení 800 g

Mléčná čokoládová pěna Callebaut je instantní prášková směs pro snadnou přípravu výborné mléčné čokoládové pěny (mousse). Čokoládová pěna - mousse Callebaut vyniká díky vysokému obsahu čokolády intenzivní čokoládovou chutí a jedinečnou nadýchanou strukturou. Příprava je rychlá a probíhá ve třech krocích:

Cena:279.00
Dostupnost:Skladem